Ik ben Sofie

Grafisch vormgever

Toen ik de kracht ontdekte van grafisch ontwerp was ik verkocht. Het is fascinerend wat voor een invloed kleuren, typografie, vormen en de combinatie ervan hebben op ons. Ik vind het heerlijk om me te verdiepen in de strategie, de marketing, de psychologie en dit alles te combineren.

Als grafisch vormgever help ik jou bij de complete visuele branding van je bedrijf zodat jij jouw ideale klant gaat aantrekken.

Dat doe ik door een strategische branding te ontwerpen, wat betekent dat het er niet alleen mooi uitziet maar dat er ook een strategie achter schuilt. Deze strategie is aangepast aan jouw bedrijf, aan je aanbod, kernwaarden, visie en doelgroep. Op die manier creëren we een branding waar jouw ideale klant niet meer omheen kan.

Ik vind het geweldig dat ik elke dag mag samenwerken met enthousiaste en gepassioneerde ondernemers om hun droom te helpen vormgeven: als iedereen kan doen wat hij of zij graag doet, dan wordt de wereld terug een stukje mooier. Ik kijk er al naar uit om jou te leren kennen en samen jouw dromen vorm te geven!

Wat doe ik in
Design Studio Sofie?

Als grafisch vormgever help ik jou bij de complete visuele branding van je bedrijf zodat jij jouw ideale klant gaat aantrekken. Dat doe ik door strategische branding te ontwerpen. Dat betekent dat het er niet alleen mooi uitziet maar dat er een strategie achter zit. Deze strategie is aangepast aan jouw bedrijf, aan je aanbod, kernwaarden, visie en doelgroep. Op deze manier creëren we een branding waar jouw ideale klant niet meer omheen kan.

Ik wou mensen
begeleiden en helpen

Ik heb altijd veel interesses gehad. Ik vond het dan ook moeilijk om op mijn twaalf jaar een studiekeuze te maken. Ik hield ervan om mensen te helpen, om een positief effect te creëren, een glimlach op iemands gezicht te toveren.

Ik koos toen voor de richting Lichamelijke Opvoeding, met de bedoeling mij daarna te specialiseren als personal coach. Ik wou mensen begeleiden en helpen. Maar door fysieke redenen bleek dat ik dat niet langer kon doen. Op dat moment stond mijn wereld eventjes stil, wat nu?! LO was alles wat ik kende en wat ik wou doen.

Tot ik in aanraking kwam met grafische communicatie, het trok mijn aandacht. Ik was creatief dus het leek me wel echt iets voor mij. Op dat moment had ik nog niet door dat ik er zo door gebeten ging zijn.

De kracht van grafisch
ontwerp

Door de jaren van mijn grafische studies heen ontdekte ik pas echt mijn passie. Hoe leuk het is om tekst en elementen om te zetten naar een mooi visueel geheel. Ik vond het fascinerend hoe kleuren, typografie, vormen en de combinatie ervan invloed hebben op ons. Ons aantrekken of er juist voor zorgen dat we daar weg blijven. Ze geven ons een bepaald gevoel.

Hierop baseren we onze aankoopbeslissing. Iedereen heeft wel al eens iets gekocht in de supermarkt omdat de verpakking er zo leuk uit zag, dan moet het wel lekker zijn! Maar het beïnvloedt ons ook onbewust. Ik vind het heerlijk om me te verdiepen in de strategie, de marketing, de psychologie en deze elementen te combineren.

Grafisch ontwerp is een combinatie van al mijn passies samen. Het zit in een ander vorm, geen personal coach, maar ik coach nog steeds. Ik luister naar mijn klanten, wat hun dromen zijn en hun doelen en daar help ik hen naartoe door middel van grafisch ontwerp. Ik hou er nog steeds van om dat positief effect te creëren en een glimlach op iemands gezicht te toveren.

Tijd om mijn gevoel te
volgen

Na mijn studie ben ik als orderbegeleider gaan werken in een groot formaat printbedrijf. Een job waar ik enorm veel heb geleerd en ook heel fijne collega’s heb leren kennen. Daar leerde ik de technische kant van het ontwerp kennen. Ik zette daar ontwerpen drukklaar en stond zelf aan de machines. Dit geeft mij een unieke invalshoek. Tijdens het ontwerpen houd ik rekening met de technische kant zodat jouw logo en huisstijl op allerlei manieren uitvoerbaar zijn.

Ik heb in juni 2021 ontslag genomen als orderbegeleider om Design Studio Sofie verder uit te bouwen. Het was best een grote stap voor mij, maar ik wist dat het tijd was voor mijn gevoel te volgen en de sprong te wagen.

Design Studio Sofie

Ik vind het heerlijk om met Design Studio Sofie mijn passies – grafisch ontwerp, marketing en psychologie – te kunnen combineren tot een huisstijl waar jouw ideale klant niet meer omheen kan.

Ik heb veel creatieve ideeën en het fijne aan een ondernemer zijn is dat je deze ook direct kan uitvoeren. Ook werken waar en wanneer ik wil doet me goed. Een rustig plekje creëren met een zacht muziekje op de achtergrond (vaak pianomuziek), heerlijk!

Nog een reden waarom ik het ondernemen zo fijn vind is omdat ik elke dag mag samenwerken met enthousiaste en gepassioneerde ondernemers en hun droom kan helpen vormgeven, want als iedereen kan doen wat hij of zij graag doet, dan wordt de wereld terug een stukje mooier. Ik kijk er al naar uit om jou te leren kennen en samen jouw dromen vorm te geven!

Benieuwd hoe ik jou verder kan helpen?

Ik kijk er naar uit om jou te leren kennen

Om uw gebruikerservaring te verbeteren worden cookies gebruikt op deze website.